mandags-reminder

Da jeg havde samfundsfag i dag, havde vi en snak om sociale medier og den (måske) falske fremstilling af virkeligheden, de viser os. Det fik mig til at tænke på, at det nok er meget vigtigt at minde sig selv om en gang imellem, at Instagram ikke viser virkeligheden, som den er. Eller, i hvert fald viser den ikke hele virkeligheden. Alt det, jeg lægger op, er noget jeg selv har valgt. Det er altså langt fra det rigtige billede af mig eller min hverdag. Sådan gælder det for de fleste. Jeg ved godt, at det her ikke er noget nyt. No shit, Sherlock, tænker du nok. Men jeg tror alligevel, det er vigtigt, at vi minder os selv om det engang imellem.

Jeg kan godt lide Instagram. Og jeg tror ikke, at der er noget i vejen med, at vi viser udvalgte ekstrakter af vores virkelighed. Så længe vi husker på, at det kun er en brøkdel af det, der sker bag skærmen. Med det in mente tror jeg faktisk, at det kan være et sted fyldt med kreativitet og inspiration.

Så det her er både en reminder til dig og mig om, at Instagram hverken definerer personer eller virkeligheden, tværtimod er det os selv, der er med til at definere Instagram.

Yeah. Det var det. God mandag!