Totum pro parte

Jeg ville gerne skrive noget lækkert, kortfattet og raffineret om et eller andet spændende. Men det er, som om jeg ikke helt kan fokusere. Som om mine tanker er et rod, der blokerer for det, jeg egentlig vil frem til.


Måske er det, fordi jeg tænker på et præsidentvalg, et diktatur, en pandemi, en regering der vil overvåge mig og spare på min uddannelse, på et klima og en planet, som ikke redder sig selv. Jeg tænker på alle de mennesker, der bliver svigtet af systemer og arbejdspladser og kulturer og andre mennesker. Jeg tænker på kapitalisme og penge og på rige mænd, der potentielt kunne ende hungersnød, men som igen i dag har valgt ikke at gøre det. På dem, der arbejder hårdt hele deres liv, men som ikke bliver belønnet, som de fortjener. På at der ikke er noget, der hedder retfærdighed, for så ville psykologhjælp være gratis for alle, også dem der ikke er mellem 18 og 21 år, og så ville ligeløn betyde det samme som sit navn, og kvinder ville ikke blive erklæret inhabile på deres arbejdsplads, fordi de har været udsat for sexchikane. Jeg tænker på, at det er dyrt at spise vegetarisk, og at jeg har et par lædersko, som jeg godt kan lide, på at jeg ikke får spillet nok bas i øjeblikket, og at jeg skal have indhentet nogle lektier, at jeg godt gad bo i Berlin engang, måske imens jeg studerer, selvom det nok ville være smart først at finde ud af, hvad jeg vil læse til, men det haster jo ikke, og måske skulle jeg lige overveje, hvad jeg skal lave til aftensmad i morgen, og jeg må ikke glemme, at der kommer en mand og leverer et skab, som jeg bestilte for tre måneder siden, og hvor er det egentlig vildt, at Radio Loud knap nok har haft nogle lyttere, men det har jo også været en svær opstart, eller i virkeligheden er Danmarks befolkning måske stadig i protest over, at Radio24syv lukkede ned, hvilket jeg egentlig godt forstår, og jeg skal lige huske at pakke min skoletaske til i morgen, for så kan jeg sove cirka to minutter længere, og madpakke har jeg heller ikke fået smurt endnu, men det ville nu også være forfærdeligt, hvis Donald Trump blev valgt som præsident igen.


Måske står det hele lidt skarpere i morgen.