Et før og et efter

Jeg fandt for noget tid siden et engangskamera fra sidste sommer. Jeg har endelig fremkaldt billederne. Jeg var lidt spændt på, hvad der var på dem, da jeg ikke helt kunne huske, hvad jeg havde brugt det til, og hvor jeg havde haft det med. Det viste sig at være billeder fra min families tur til Riva del Garda i Italien. Det var dejligt at blive mindet om den rejse. Det fik mig til at tænke på, at der har været et før.


Midt i dette coronakaos kan man godt komme til at glemme, hvordan det var før. Jeg havde aldrig troet, at jeg ville blive vant til social distancing eller at bære mundbind. Det sker da også, at jeg glemmer det af og til. Især nu, hvor det er sommer, og reglerne ikke er lige så stramme længere. Men alligevel er det blevet en så normal (og nødvendig) del af min hverdag, at disse billeder fra sidste sommer forekommer at være taget for meget længere tid siden, end de er. Fordi de er taget før. Måske har du også et specifikt før, du tænker tilbage på?

Selvom tidsrammen for denne pandemi synes uoverskuelig, er der noget, der muntrer mig lidt op og giver mig håb: Hvis der er et før, må der også være et efter. Vist nok ved ingen præcist, hvornår efter indtræffer. Men lad os bruge visheden, om at det er der et sted i fremtiden, til at passe godt på hinanden og til at nyde de ting, vi kan i stedet for at ærgre os over dét, vi ikke kan. Eller hvad?