Vennebog #7: Eva

Dette bliver den sidste vennebog i denne omgang. Jeg har dog planer om at fortsætte den på et senere tidspunkt, da der er flere mennesker, som jeg gerne vil have med. I denne vennebog har jeg stillet spørgsmål til min veninde, Eva, som for kort tid siden også er blevet min roomie. Eller, teknisk set ikke roomie, men vi er flyttet sammen i en lejlighed i Flensborg, da vi begge skal starte på Duborg-Skolen efter sommerferien. Jeg stillede spørgsmålene til hende, inden vi flyttede, hvilket de også bærer præg af. Eva og jeg mødte hinanden, da vi begge gik på Den Tyske Efterskole i Tinglev i 2018/2019. Selvom vi ikke blev venner ved første øjekast, begyndte vi hurtigt at bonde over vores fælles interesse for musik. Eva er en glad, sjov og omsorgsfuld person, og så er hun ikke mindst en kæmpe energibombe. Det får I en lille smag på her. God fornøjelse!


Spørgsmål 1: Hvad hedder du, hvor gammel er du, og hvor er du vokset op?

Mit navn er Eva Kirstine Rønne Kristensen, jeg er 17 år gammel og er vokset op i Skjern i Vestjylland.

Spørgsmål 2: Hvad laver du lige nu? (udover at svare på spørgsmål)

Jeg er i gang med at pakke de sidste ting ned, inden jeg flytter til Flensborg med Kristine(!!!!).

Spørgsmål 3: Hvad kan du bedst lide at lave, når du er i dit eget selskab?

Det kommer lidt an på, hvilken dag jeg har, men næsten altid indeholder det noget med musik. Enten hører jeg musik for fuld skrald, andre gange stille og roligt, mens jeg f.eks. sidder og maler. Nogle gange spiller jeg også selv. Jeg hører rent faktisk musik hver gang, jeg får en chance for det.

Spørgsmål 4: Hvad kan du bedst lide at lave, når du er sammen med dine venner?

Det er lidt forskelligt, og det kommer igen også an på nogle forskellige ting. For det meste er det bare at snakke, og hvis jeg er sammen med de rigtige mennesker, ville det være mere end nok, og vi ville kunne blive ved i uendeligheder. Den sidste tid på efterskolen har vi også spillet meget beachvolley og Faustball, hvilket også har været mega fedt, og som vi også har brugt meget tid på. Jeg kan virkelig også godt lide at stå på rulleskøjter, hvilket jeg også har gjort meget med et par venner.

Spørgsmål 5: Hvilke serier/film kan du anbefale?

THE SPY WHO DUMPED ME!!! (Netflix)… anbefaler jeg kraftigt. Det er seriøst den bedste film til dato, og den er SÅ sjov. Ellers kan jeg virkelig også godt lide Harry Potter-filmene (kan vist kun lejes).

Af serier kan jeg virkelig godt lide Outlander, The 100 og Lucifer. (Netflix)

Eva (til højre) og mig til Halloween på efterskolen. Vi er klædt ud som et eller andet, der har med jul at gøre. Don’t ask.
Eva og mig i slutningen af vores efterskoleår.
Dette billede tog jeg af Eva, da vi så vores nye lejlighed for første gang.

Spørgsmål 6: Du har jo gået på Den Tyske Efterskole i Tinglev i to år. Hvad var grunden til, at du valgte at gå på efterskole?

Det ved jeg snart ikke. Begge mine brødre har gået på efterskolen to år hver, inden jeg selv begyndte.  Jeg kunne se på dem, hvor fedt de havde det på skolen, og det ville jeg selv gerne opleve. Jeg valgte så at tage to år, fordi jeg simpelthen ikke kunne nøjes med et.

Spørgsmål 7: Hvad var det sværeste ved at sige farvel til efterskolen? I grove træk.

Alt. Ej, det sværeste var/er nok at vide, at jeg aldrig vil komme til at få det fællesskab tilbage igen. Det fællesskab, jeg har haft på skolen og har været vant til i to år nu. Det, at jeg ikke bare kan gå ind på lærerværelset for at snakke med lærerne, ikke at bo sammen med mine roomies, ikke at kunne banke på væggene ind til vores naboer og ikke at kunne holde et Gangtreff (gangmøde) på gangen med mine venner mere. Dét var svært at sige farvel til.

Spørgsmål 8: Nu skal du anbefale tre sange. Den første skal være en, du forbinder med et eller flere gode minder (fortæl gerne om mindet). Den anden skal være en, du hører, når du er trist, og den sidste skal være en, der gør dig glad. Forklar gerne, hvorfor du har valgt dem.

1: “Jeg vil have en baby” fra filmen “Der var engang en dreng… som fik en lillesøster med vinger”. Denne sang har jeg hørt, når jeg har vasket gulv til Küchendienst på efterskolen sammen med mine tuttis, jeg har hørt og danset til den på floor, og jeg har skreget med på den sammen med flere af mine venner/veninder.

2:” How far you go” af Tim Christensen og “Askepot” af Shu-bi-dua. Det er mine go-to-sange, når jeg er ked af det.

3: “Machu Picchu” af The Strokes eller “Perfekt” af Die Ärzte. Hvis man sætter en af disse to sange på, stopper jeg alt, hvad jeg laver og skriger med på dem i stedet.

Alle sangene, der er anbefalet i vennebøgerne, findes her.

Spørgsmål 9: Vi skal jo flytte til Flensborg sammen for at gå på Duborg-Skolen. Hvad var det ved efterskolen, der fik dig til at ville blive i området?

Jeg ved det næsten ikke. Jeg ville gerne sige, at det var på grund af de venner jeg har fået, men de er jo selv flyttet hjem igen, spredt ud over hele Danmark. Jo, der er nogle, faktisk et par stykker, som bor i Sønderjylland/Nordtyskland, men jeg tror også meget, det har noget med miljøet og kulturen hernede at gøre. Jeg kan godt lide dette møde mellem to kulturer, og så kan jeg virkelig også godt lide det tyske.

Spørgsmål 10: Hvad glæder du dig mest til at gøre, når du/vi er flyttet til Flensborg?

AAAALLT!!! Bare det, at vi er flyttet hjemmefra og også den frihed, der følger med. Det, at vi kan sige, vi bor i Flensborg. Og så selvfølgelig også de øl, vi skal drikke sammen på havnen.


Jeg håber, I nød den sidste side i vennebogen i denne omgang. I kan finde alle de andre sider i vennebogen her.

Vi ses i mit næste blogindlæg!

Kristine