Vennebog #6: Monika

I denne vennebog har jeg Monika med. Monika eller Monne, som jeg kalder hende, har jeg kendt i lang tid og alligevel ikke. Vi har gået i parallelklasse med hinanden i folkeskolen, men først da vi kom på det samme matematik-, tysk- og engelskhold i 8. klasse, begyndte vi at tilbringe tid sammen. Monne kan altid få mig til at smile. Hun er sjov, omsorgsfuld og forstående. Og så er hun fantastisk at feste med. Hvad mere kan man bede om? Da jeg var på efterskole, var Monika et år i USA på udveksling, og det har jeg bl.a. spurgt lidt indtil. Jeg havde ikke så mange billeder af hende og mig, for jeg har lagt mærke til, at det er ret sjældent, at vi tager billeder, når vi er sammen. Anyways, her får I et lille glimt af Monika. Enjoy!


Spørgsmål 1: Hvad hedder du, hvor gammel er du, og hvor er du vokset op?

Jeg hedder Monika, jeg er 18 år gammel, og jeg er vokset op i Danmark.

Spørgsmål 2: Hvad laver du lige nu? (udover at svare på spørgsmål)

Jeg sidder og arbejder på computeren, mens jeg ser lidt Viaplay i baggrunden.

Spørgsmål 3: Du har været et år i USA som udvekslingsstudent. Hvad var grunden til, du valgte det, og er du glad for beslutningen nu?

Det var faktisk min bror der inspirerede mig til det. Han havde selv været afsted som udvekslingsstudent i USA før mig, og han var virkelig glad for sin beslutning. Derfor valgte jeg også selv at tage af sted, og jeg er rigtig glad for, at jeg gjorde det. Jeg har fået nogle fantastiske venner, uforglemmelige oplevelser og så har jeg lært rigtig meget om mig selv. Jeg ville ikke tage den beslutning tilbage, hvis jeg fik muligheden.

Spørgsmål 4: Hvad var det største kulturchok ved at komme til USA?

Skolen var meget anderledes, end jeg havde forestillet mig. Selvom jeg var rimelig god til engelsk, før jeg tog afsted, troede jeg at jeg ville få det lidt svært i skolen, men sådan var det slet ikke. Jeg blev så overrasket over, hvor nem skolen var, og hvor anderledes den er sammenlignet med Danmark. Det meste man laver i skolen er at sidde og læse noget, og så skal man udfylde et tilhørende papir til det.

Spørgsmål 5: Nævn tre ting, du har taget med hjem fra USA

Jeg har min Yearbook, hvor mange af mine venner og nogle lærer har skrevet en sød hilsen til mig. Så har jeg en bamse (ved godt det lyder lidt barnligt), som jeg fik af min bedste veninde dernede, og hun fik en magen til af mig. Til sidst har jeg et fotoalbum med mange billeder af mine venner og de oplevelser vi havde.

Monne på en viiirkelig hyggelig sushidate
Et ret dårligt billede af Monne og mig fra sidste skoledag i 9. klasse

Spørgsmål 6: Du går i 1g på Slagelse Gymnasium. Hvilken studieretning har du valgt, og hvorfor?

Jeg har valgt samf/mat A, da jeg synes at det er vigtige fag, som man kan få meget ud af i fremtiden. Jeg syntes også at linjen åbner op for mange muligheder. Lige nu tænker jeg at jeg vil læse medicin, og derfor har jeg også valgt kemi på B, men alt kan jo ændre sig. Derfor synes jeg, det er nogle gode fag at have på A. 

Spørgsmål 7: Hvor og hvornår føler du dig allermest hjemme? 

Jeg føler mig nok mest hjemme, når vi sidder sammen hele familien og spiser aftensmad. Det er det tidspunkt på dagen, hvor vi snakker mest sammen, især fordi min far arbejder rigtig meget. Det er der, han har mest tid til og fokus på familien. 

Spørgsmål 8: Hvordan forløber en normal weekend hjemme hos dig?

Jeg plejer at have planer med nogle venner mindst en af dagene i weekenden. Men når jeg er herhjemme, plejer vi at være ude i haven og arbejde, når det er godt vejr, spise noget dejligt mad, og så ser vi en film sammen om aftenen. Det er helt klart blevet en tradition herhjemme. Der er selvfølgelig også tidspunkter, hvor vi alle bare laver hver vores ting.

Spørgsmål 9: Hvad er din livret at få til aftensmad?

Det er et svært valg, da jeg virkelig elsker mad, men det må nok være sushi, det er bare altid godt.

Spørgsmål 10:Nævn tre sange, du godt kan lide i øjeblikket

The box

ROCKSTAR

Don’t give up on me

Alle sange kan findes på vennebogsplaylisten.


Tak fordi du læste med, og tak til Monika for at være med! Jeg glæder mig, til vi ses i mit næste blogindlæg!

– Kristine