Livstegn

Det er ved at være lidt tid siden, jeg har skrevet noget herinde. Jeg har haft gang i lidt forskelligt, som jeg vil fortælle om i dette blogindlæg. For bare rolig, jeg er her stadig;)


Først og fremmest har jeg den seneste uge tilbragt det meste af tiden i sengen. Jeg har nemlig fået fjernet mine mandler, og måske lyder det ikke sådan, men det er en heftig omgang. Man skulle tro, at jeg som sengeliggende har haft masser af tid til at producere blogindlæg, men jeg har simpelthen haft travlt med at have rigtig mange smerter. Jeg har kun formået at binge mig igennem nogle serier.

Men nu er energien ved at vende tilbage, selvom jeg dog stadig lever højt på Panodiler. Udover operationen har jeg også haft lidt andet at se til. Sagen er nemlig den, at jeg flytter til Flensborg sammen med min veninde, Eva, lige om lidt. Vi skal gå på Duborg-Skolen, som er et dansk gymnasium i Flensborg. Derfor har jeg haft lidt planlægning at se til. Det er virkelig spændende, og jeg glæder mig rigtig meget. Vi har set frem til det i lang tid, og endelig er det lige på trapperne.

Jeg har nogle blogindlæg på vej, bl.a. de sidste to dele af Vennebogen for denne omgang. Jeg kommer formentlig til at lave endnu en omgang på et senere tidspunkt, da jeg stadig har mange personer, jeg gerne vil stille spørgsmål til.

Jeg har derudover tænkt mig at lave en lille flytte-serie i stil med de videodagbøger, jeg tidligere har lavet.

Det er, hvad jeg har haft i tankerne på det seneste. Derudover har jeg haft serier/dokumentarer i tankerne, da jeg har brugt mange timer på det i den seneste uges tid. Derfor vil jeg anbefale dem, som jeg fandt mest interessante eller spændende. Hvem ved, måske har du også af den ene eller anden grund behov for lidt binge-tid.

Dark – Netflix

To dage efter min operation udkom tredje og sidste sæson af sci-fi-serien Dark på Netflix. Det havde jeg glædet mig rigtig meget til. Serien drejer sig om tid, sted, og om hvor langt man vil gå for dem, man holder af. Hvis du ikke har set serien, er den helt klart din opmærksomhed værd. Den er intens, underholdende og rørende.

Athlete A – Netflix

Jeg har også set dokumentaren Athlete A, som ligger på Netflix. Det er en ny dokumentar om de magtstrukturer, der er/har været i amerikansk elitegymnastik, og hvordan de magtstrukturer har ødelagt hundredvis af pigers selvopfattelse og mentale helbred. Det er en tankevækkende og barsk dokumentar, som dog vækker håb om, at det er muligt at vælte gamle, korrupte systemer, hvis nok mennesker vælger at stå frem og kæmpe imod. Jeg tror, det er vigtigt at se en dokumentar som denne for at få et indblik i, at giftige magtforhold eksisterer mange steder. Også der, hvor man mindst forventer det.

The Morning Show – Apple TV+

På den note vil jeg anbefale Apple Tv+-serien, The Morning Show med bl.a. Jennifer Aniston og Steve Carell i hovedrollerne. Jeg blev opmærksom på serien, fordi jeg så et interview med Jennifer Aniston og Lisa Kudrow på YouTube. The Morning Show er en fiktiv serie, men belyser ligesom Athlete A, hvor store konsekvenser det har, når de forkerte mennesker får for meget magt og har det lidt for godt på tronen. Konsekvenser, som er sexisme, sexchikane og det, der er værre. I The Morning Show går sådanne handlinger uset hen til fordel for profit og seertal. Jeg synes, at serien giver et rigtig godt indblik i, hvordan man bevidst eller ubevidst kan ende med at vende ryggen til og medvirke til problemer, fordi de ikke direkte påvirker ens eget velbefindende. Fordi det er nemmest. I den tid, vi lever i, tror jeg, at det er ufattelig vigtigt, at vi tør åbne øjnene for de potentielt giftige magtstrukturer, der eksisterer i vores samfund og i alle de små samfund, som er foreninger, arbejdspladser, institutioner og familien. Og endnu vigtigere: At vi tør sige fra og gøre noget ved de problemer, der måtte være.

Normale Mennesker – DR

Normale Mennesker er en irsk drama-serie, der følger udviklingen i forholdet mellem Marianne og Connell fra gymnasiet og til de er færdige med deres studier. Det er en virkelig god, hård og rørende historie med rigtig godt skuespil. Jeg kunne sige mange ting om serien, men jeg tror egentlig bare, at man skal se den. Den siger det hele.

Rick Stein – DR

Til sidst vil jeg anbefale alle de Rick Stein-programmer, der ligger på DR. Rick Stein rejser rundt i verden, imens han smager og laver mad. Det er godt, når man trænger til noget hyggeligt og trygt. Jeg er selv ved at være igennem alle afsnit.


Det var det for denne lille opdatering. Jeg glæder mig, til vi ses i mit næste blogindlæg, som kommer ud på fredag.

Kristine