Vennebog #5: Mads

I denne omgang har jeg Mads med i min vennebog. Mads er en, som jeg ikke snakker med på daglig basis længere, fordi vores liv er gået i forskellige retninger. Men vi har trods alt tilbragt en hel del timer sammen, da vi begge gik til atletik i Slagelse. Vi var på det samme løbehold, og på den måde blev vi rigtig gode venner. Mads er god og utrolig nem at snakke med, og han har en meget direkte og let tilgang til de fleste ting. Det er noget, jeg, ja nok alle, godt kan lære noget af. Han studerer og bor i København nu, og vi har ikke set hinanden i lang tid, så jeg tænkte, at vennebogen ville være en god mulighed for at catche up. Måske kan du også få noget ud af det? God fornøjelse.


Spørgsmål 1: Hvad hedder du, hvor gammel er du, og hvor er du vokset op?

Hej, jeg hedder Mads Simonsen og er 20 år gammel. Jeg er opvokset i Slagelse hvor jeg også har boet i næsten 20 år, indtil jeg flyttede til København for omkring et års tid siden. 

Spørgsmål 2: Hvad laver du lige nu?

Lige nu har jeg en kort ferie på to uger, inden jeg begynder på sidste del af mit 2. semester. Jeg er også lige startet på planlægningen af et spejderkursus i efterårsferien sammen med et helt fantastisk team. Oven i alt det har jeg sagt ja til at starte som træner i Gentofte atletikklub (GIK). Det er dog ikke blevet drøftet endnu, da der jo har været lukket ned de sidste mange uger, og de først lige er begyndt at åbne op igen. Men når jeg ikke lige laver alt det, så prøver jeg stille og roligt at falde til i min lejlighed inde i København.

Spørgsmål 3: Du går jo på DTU i København. Hvilken uddannelse er du på, og hvorfor har du valgt netop den?

Min uddannelse er en diplomingeniøruddannelse inden for bygningsdesign. Kort fortalt handler det om at designe, dimensionere og udvikle bygninger, så de bliver attraktive, bæredygtige, praktiske og bare mega fede. Det skaber en masse muligheder da man kan arbejde med næsten hvad som helst, bare det har med design af konstruktioner at gøre, og det er nok også derfor jeg har valgt det. Jeg synes det er så fedt, at man selv kan styre hvordan tingene skal se ud og fungere sammen. Jeg får derfor lov til at være kreativ, da det nogle gange kræver en del kreativitet at finde løsninger på nogle af de ingeniørmæssige problemstillinger vi kan støde ind i. 

Spørgsmål 4: Hvad er du glad for ved at bo i København?

Jeg kan godt lide, at der ligger så mange ting tæt på, som man kan tage ud og kigge på og opleve. Og så er der bare nogle steder, der er gjort lidt ekstra ud af i forhold til mange andre steder i landet, hvilket jeg godt kan lide at gå og kigge på eller opleve. Oven i det, så ligger det også en del tættere på studiet end Slagelse gør, så det er jo også et win.

Spørgsmål 5: Hvad savner du i Slagelse? (hvis der er noget, du savner)

Jeg savner rigtig meget det fantastiske fællesskab jeg har i Slagelse atletik-klub (AK Delta) og hos 2. Hellig Anders Spejderne. Der er jo rigtig mange dejlige personer som jeg ikke ser særligt tit mere, og så savner jeg også skoven vildt meget. Jeg elsker at gå eller løbe en tur dér.

Et billede af Mads og en pepsi twist til en baneturnering for 5-6 år siden. Vi, der gik på løbeholdet, tog sammen rundt til nogle små løbekonkurrencer for at slå rekorder eller prøve formen af. Det var rigtig fedt, at der var nogen, der heppede på en og var der til at klappe en på skulderen, når man var færdig.
Mads og mig for laaang tid siden, nok også 5-6 år tilbage, ved et årligt motionsløb til Slagelse festuge.

Spørgsmål 6: Hvor og hvornår føler du dig allermest hjemme/godt tilpas?

Jeg ved faktisk ikke helt hvornår jeg føler mig allermest hjemme. Jeg tror, jeg er igang med sådan en overgang fra mine forældre og så til mit eget hjem. Især efter jeg er flyttet igen, har jeg fået meget mere hjemme-følelse det nye sted. Der hvor jeg dog føler mig bedst tilpas, er når jeg tager ud og træner uden at skulle tænke på nogle problemer eller noget stress, hvor jeg bare kan koble helt fra og lave det, jeg nu har lyst til. 

Spørgsmål 7: Hvordan ser en normal weekend ud for dig?

Jeg tror ikke der findes normale weekender for mig. Alle mine weekender er proppet med alt muligt. Det kan være atletik, spejder, familiearrangementer og meget andet. Det mest normale er nok, at jeg arbejder hver tredje weekend, når jeg ikke lige har byttet, fordi jeg skal noget andet. 

Spørgsmål 8: Hvad kan du bedst lide at lave, når du er i dit eget selskab?

Eftersom jeg er ret ekstrovert anlagt kan jeg bedst lide at være sammen med andre og får energi af at være social. Derfor er jeg egentlig ikke så meget til at være i mit eget selskab. Dog er jeg det nogle gange, hvor jeg bare hører noget musik, laver noget studierelevant, eller læser en masse artikler om alt muligt fakta eller nyheder, så jeg kan blive lidt klogere end jeg allerede er.

Spørgsmål 9: Nævn tre sange, du godt kan lide i øjeblikket:

“Living large” af Fool, fordi den bare beskriver mig.

“Folk skal bare holde deres kæft” af HUGORM. Jeg synes det er fedt med noget alternativt, men samtidig samfundskritisk.

“Koldt” af Hjalmer Larsen. Denne sang er ret sigende, synes jeg.

Og hvis det er okay, så vil jeg også lige nævne “Ung kniv” af The Minds of 99, som var i meget tæt opløb med HUGORM om at komme på listen.

Alle sange kan findes på vennebogsplaylisten.

Spørgsmål 10: Hvad ser du mest frem til at gøre, når lockdown er slut?

Nu har jeg haft en del at se til med eksamener og projekter, der skulle færdiggøres da jeg modtog disse spørgsmål, og i mellemtiden er Danmark jo stille og roligt begyndt at åbne op igen. Dog ser jeg stadig meget frem til at komme tilbage på studiet og snakke med nogle af vennerne igen, og så glæder jeg mig til at være med til at starte træningen op i GIK, hvis jeg altså har fået en trænerpost, inden der bliver åbnet helt op. Og så glæder jeg mig til, at der kommer nogle arrangementer igen, hvor man rent faktisk kan mødes og hygge. 


Tak, fordi du læste med, og tak til Mads for at svare på spørgsmål. Jeg glæder mig, til vi ses i mit næste blogindlæg!

– Kristine

Psst… Jeg er igang med et ret spændende projekt, som jeg skal bruge en hjælpende hånd til. Læse mere her, hvis det er dig!