Vennebog #4: Sofie

Det er tid til endnu en side i vennebogen, og denne gang har jeg Sofie med, som jeg har gået i folkeskole med. Især i mellemtrinene bondede vi over vores fælles dedikation til hver vores sport. Atletik for mit vedkommende og badminton for Sofies. Vi brugte begge rigtig meget tid på sport og valgte at give afkald på nogle ting såsom pigefødselsdage og at hænge ud med venner efter skole, fordi vi skulle træne eller til konkurrence. Derudover var vi i nogle af de samme vennegrupper hele folkeskolen igennem.

Sofie dyrker stadig badminton på højt plan, og jeg har spurgt lidt ind til motivationen for det, og hvordan hun balancerer sit gymnasieliv med elitesport.

Enjoy!


Spørgsmål 1: Hvad hedder du, hvor gammel er du, og hvor er du vokset op?

Jeg hedder Sofie Fibiger, er 18 år gammel, jeg er vokset op i Slagelse og jeg bor sammen med min familie. 

 

Spørgsmål 2: Hvad laver du lige nu? (ud over at svare på spørgsmål)

Lige nu går jeg på STX i Slagelse, hvor jeg går i 2g, så på nuværende tidspunkt har jeg virtuel undervisning. 

 

Spørgsmål 3: Hvad var grunden til, du valgte at tage en STX?

Jeg valgte STX, fordi jeg gerne ville have en almen uddannelse. Samtidig ved jeg ikke præcis hvad jeg skal bruge uddannelsen til endnu, så jeg ville gerne bare læse det der interesserede mig mest. Jeg valgte derfor linjen Samf A, Idræt A og Mat B. Jeg er meget glad for at jeg valgte STX, da det er det der interesserer mig mest. 

 

Spørgsmål 4: Har du nogle planer for, hvad du skal efter din STX, og hvis ja, hvilke?

Efter STX skal jeg have et sabbatår, hvor jeg skal arbejde, spille badminton og måske ud at rejse. Jeg har endnu ikke en plan for hvad jeg skal læse videre, men jeg føler, at jeg har brug for et år til at lave alt det jeg gerne vil uden at gå i skole. Jeg skal læse og arbejde det meste af livet, så jeg har personligt brug for et ”fri-år”. 

 

IMG_0118
Fra venstre: Freja, mig, Josefine, Sofie og Lærke i Hansapark i 6. klasse
IMG_2617_Original
Fra venstre: Mig, Julie, Sofie og Caroline på sidste skoledag i 9. klasse
IMG_2967_Original
Fra venstre: Ida, mig, Freja, Sofie og Mathilde til dimission i 9. klasse

 

Spørgsmål 5: Du dyrker jo meget sport (badminton) ved siden af gymnasiet. Hvilke fordele og ulemper er der ved at få dit sportsliv og dit gymnasieliv til at harmonere?

Der er mange fordele ved at dyrke sport ved siden af gymnasiet. Det giver én mulighed for at skabe en masse venskaber i klubben og fra hele Danmark, når man er til turneringer. Samtidig giver det et frirum i ens hverdag, hvor jeg kan koble helt af og bare koncentrere mig om badminton. Jeg er med i STE (Slagelse Talent og Elite), som er for atleter i Slagelse Kommune, som dyrker sport på eliteplan. Det har givet mig en masse positive muligheder både sportsligt men specielt socialt at være en del af STE. Jeg har mulighed for morgentræning, som jeg synes er en fantastik mulighed, da det giver mig mere energi til resten af dagen, og jeg får lov at træne endnu mere. STE har gjort, at jeg er i en klasse med andre atleter, som forstår det at gå til eliteidræt, og som jeg er til mange arrangementer med og morgentræner sammen med. Det har givet mig en masse venskaber på tværs af mange sportsgrene, og givet mig et indblik i mange sportsgrene og livet som atlet i dem. 

En anden fordel er også at jeg holder mig sund og rask. Sport behøver ikke at være på eliteplan, og jeg føler også, at sporten er med til at give mig energi i hverdagen. Det kræver samtidig, at jeg spiser sundt og træner ud over den træning der er i hallen, så jeg føler mig forpligtet til at være sund og i god form. Det er en kæmpe fordel for mig ift. til mit fremtidige liv, da det er vigtigt for mig med en sund livsstil. 

En ulempe er at det tager meget af ens tid, da det kræver mange timer i og udenfor hallen at dyrke sport på eliteniveau. Jeg ser det som sådan ikke som en ulempe, da jeg bare tilpasser min hverdag ift. at være sammen med venner og lign.  Alt i alt føler jeg, at sport i fritiden er en kæmpe fordel og giver mig mulighed for at have et frirum, hvor jeg kan lave noget jeg elsker. Samtidig er jeg sammen med nogen som betyder utrolig meget for mig, og i en klub hvor vi har et virkelig godt fællesskab og sammenhold. Derfor giver badminton mig et fysisk og mentalt overskud i hverdagen, og er med til at gøre mig mere glad.

 

Spørgsmål 6: Beskriv et af dine bedste minder fra badminton:

Jeg har utrolig mange gode minder – både socialt og sportsligt. Gennem de år, jeg har spillet, har jeg lært utrolig mange at kende fra min egen klub, men også klubber i hele Danmark. Jeg tror ikke, at jeg kan vælge ét minde ud, da der er så utrolig mange. Jeg elsker bl.a. når vi har vores seniorholdkampe og der kommer publikum, som både er familie, venner og andre der vil støtte op. Der er altid en god stemning blandt os spillere, og tilskuerne skaber altid en hyggelig og god stemning. Der er også ofte arrangeret noget efter holdkampene, så der er mulighed for at være sammen uden for banen. Det er med til at styrke vores sociale fællesskab, som jeg synes er meget vigtigt. 

Hvis jeg skal vælge et sportsligt minde, var det bl.a. da jeg blev årets spiller i min klub. 

 

Spørgsmål 7: Hvad kan du bedst lide at lave, når du er i dit eget selskab?

Når jeg er i mit eget selskab, kan jeg godt lide at se en serie, en film eller bare høre noget musik. Som ung er man hele tiden blandt andre mennesker og skal hele tiden være på, da jeg er både i skolen, til træning og på mit arbejde (som træner) er omringet af mennesker. Jeg føler derfor, at det er rart nogle gange at være alene og koble helt af, og ikke forholde mig til andre. 

 

Spørgsmål 8: Hvor og hvornår føler du dig allermest hjemme og godt tilpas?

Jeg føler mig allermest hjemme i vores hus sammen med min familie. Jeg føler mig også altid tilpas og hjemme når jeg bare er sammen med min familie, eller besøger resten af min familie. 

 

Spørgsmål 9: Nævn tre sange, du godt kan lide i øjeblikket:

”Hold me while you wait” af Lewis Capaldi 

“Own it” af Ed Sheeran og Stormzy

“Adore You” af Harry Styles

Find alle sangene på vennebogsplaylisten.

 

Spørgsmål 10: Hvilke serier/film vil du anbefale folk at se, imens der er lockdown?

Jeg kan klart anbefale Friends, som jeg selv har set mange gange. Den er rigtig god til hvis man ikke har brug for at følge så meget med og bare slappe af. Den gør altid en i godt humør. Hvis man vil se en serie med mere spænding og drama kan jeg anbefale ”Prison Break” eller ”Game Of Thrones”

Af film kan jeg bl.a. anbefale “A star i born”,

”Wonder”,

”Eat, pray, Love”,

”The best of me”,

”Bohemian Rhapsody”,

”Pretty Woman”,

“Den skaldede frisør”

og ”Blinkende lygter”.

 


Tak fordi du læste med, og tak til Sofie for at svare på spørgsmålene.

Jeg håber, at vi ‘ses’ i mit næste blogindlæg!

– Kristine