Vennebog #3: Oliver

Vi er nået til vennebog nummer 3, hvor jeg har Oliver med. Oliver har en virkelig god humor. Vi blev venner på efterskolen, og vi har haft mange sjove tider sammen. Faktisk var han også min gallapartner. Han har gået på efterskolen i to år, og jeg har spurgt lidt ind til, hvordan det er at vende hjem igen, for jeg har selv skullet vænne mig til at være hjemme igen efter kun ét år.

Inden vi begynder har jeg en lille service-information. Da jeg spurgte Oliver om tre sange, han ville anbefale, spurgte han mig, om det ville være okay, at han nævnte ni. Det er det selvfølgelig, men i stedet for at linke hver og en herinde, har jeg lavet en playliste på spotify, hvor alle anbefalinger fra vennebogen kommer på. Så hvis du mangler lidt musik til lektielavning, en gåtur eller bare vil høre noget andet, end du plejer, kan du klikke lige her.

Og lad os så komme igang med interviewet. God fornøjelse!


Spørgsmål 1: Hvad hedder du, hvor gammel er du, og hvor er du vokset op?

Mit navn er Oliver Bech Wildfang. Jeg er 18 år gammel og vokset op på Jægergården, 7183 Randbøl. Men bor lige pt. centralt i 6600 Vejen.

 

Spørgsmål 2: Hvad laver du lige nu?

Lige nu sider jeg og programmerer med HTML, CSS, JS og mange andre koder. 

 

Spørgsmål 3: Hvilken ungdomsuddannelse er du igang med, og er du glad for dit valg?

Jeg er igang på Vejen Business College med en EUX. Jeg er super glad for at jeg har valgt en EUX.

 

Spørgsmål 4: Du har jo gået på Den Tyske Efterskole i Tinglev i to år. Hvordan har det været at vænne sig til en hverdag derhjemme igen?

Det at komme tilbage fra efterskolen var jeg meget usikker på. I sommerferien inden jeg startede på min nuværende uddannelse gik jeg med utroligt mange tanker om, hvordan det hele ville komme til at hænge sammen. Heldigt for mig faldt jeg i kontakt med en gammel kammerat fra folkeren, hvor jeg, efter vi er startet på samme uddannelse, mere eller mindre er blevet bedste venner med ham.

Efter jeg kom til Vejen igen har jeg, hvad angår at være social, rykket mig ufatteligt. Jeg blev meget hurtigt efter hjemvendelse tilbudt at blive promoter for Crazy Daisy Vejen, hvilket jeg selvfølgelig sagde pænt ja tak til. I starten af min tid som en såkaldt promoter var jeg nervøs for, hvordan jeg skulle få promoveret og solgt billetterne. Ved mit første billetsalg fik jeg solgt 18 billetter, hvilket jeg var meget tilfreds med, eftersom det var mit første billetsalg. Men en dag sagde min fætters veninde: ‘Du skal ikke tro, at du kan få solgt så mange billetter! Jeg kender en, der sælger 50+ billetter til hvert forsalg, som dem fra Vejen hellere vil købe billetter af.’ Efter hun sagde det, gik der sport i den for mig. Jeg gik fra det første salg med 18 solgte direkte til andet, hvor jeg fik solgt 28 billetter. Billetsalgene blev ved at vokse, og jeg er gang på gang blevet topsælger. Rekorden for flest solgte billetter er på 121, hvilket jeg stærkt går eftersat slå til næste billetsalg.

Så skåret helt ud i pap: Min tid efter efterskolen har været ubeskrivelig. 

 

IMG_1503
Dette billede er taget med et engangskamera på vores studietur til Hamborg.
IMG_1502
Dette billede er fra efterskolens skiferie. Her eksperimenterer vi med at køre baglæns ned ad børnebakken.

 

Spørgsmål 5: Hvad kan du bedst lide at lave, når du er i dit eget selskab?

Puha… Jeg er typen der elsker at være i mit eget selskab. Så meget, at jeg fuldstændig glemmer tiden. Jeg har de sidste par måneder dedikeret min tid til programmering af hjemmesider fra bunden m. HTML, CSS, JS og diverse kodeformer, hvilket jeg slet ikke har kunnet holde fingerne eller hjernen fra. Jeg har flere nætter programmeret hjemmesider til langt ud på natten, hvor jeg har glemt alt om tiden.

 

Spørgsmål 6: Beskriv, hvordan en normal weekend hos dig er.

En weekend for mig kan forløbe på to måder. Enten falder jeg i koderne og lever stort set kun af kaffe, musik og uden så meget søvn. God kombi? Måske. Det fungerer for mig. Ellers arbejder jeg som landmand rundt i Sønder- og Midtjylland, hvilket jeg har gjort siden 2015.

 

Spørgsmål 7: Har du nogle drømme om fremtiden (f.eks. med job) og hvis ja, hvilke?

Drømme om fremtiden har jeg mange af. Jeg ved ikke helt, hvilken “vej”, jeg vil gå. Men jeg ved, at det mere eller mindre bliver noget, hvor jeg kan bruge kreativitet. Om det bliver som freelance-programmør, iværksætter eller speditør er jeg slet ikke klar over endnu. Men lige for tiden ligger freelance-programmør meget i mig. Men om det er det, jeg kommer til at leve af engang, har jeg ingen idé om. Det kan selvfølgelig også være, at det bliver noget, jeg aldrig har skænket en tanke. Jeg vil i hvert fald ikke være skeptisk.

 

Spørgsmål 8: Hvilke serier/film/tv-programmer vil du anbefale folk at se, imens de er hjemme/i karantæne?

Hmm der er mange, at vælge imellem. Men jeg er mere til serier, hvis jeg skal vælge, så jeg vil varmt anbefale folk serierne:

1. Limitless (Serien, ikke filmen),

2. Frequency

De kan begge kan streames på Netflix.

Hvis jeg skulle anbefale en film, ville det nok være ‘Inception’, som er lidt forvirrende, hvis man ikke fokuserer på det, der sker i filmen. Det var først anden gang, jeg så filmen, at jeg fangede det hele.

 

Spørgsmål 9: Nævn tre (eller ni) sange, du godt kan lide i øjeblikket:

Gavin DeGraw – I Don’t Want to Be – Stripped Version

Beyoncé – Daddy Lessons

Calby – Burnout

X Ambassadors – Renegades – Live Session / Acoustic Version

The Minds Of 99 – Som Fluer

Black Eyed Peas – Where is The Love?

Macklemore, Kesha – Good Old Days (feat. Kesha)

Sam Hunt – Body Like A Back Road 

Scarlet Pleasure – Better 

Find alle sangene på vennebogs-playlisten.

 

Spørgsmål 10: Hvad glæder du dig mest til at lave, når det værste af coronakrisen er overstået?

Jeg glæder mig specielt til at kunne nyde en kold Pilsner. Gerne sammen med drengene på Mikkels lille terrasse med musik fra Golfen (VW Golf).

 


Tak, fordi du læste med, og tak til Oliver for at svare på spørgsmålene.

Vi ‘ses’ i mit næste blogindlæg!

Kristine