Til piger og verden

Læs det her højt for dig selv:

Jeg skylder dig ikke at være smuk.

Jeg skylder dig ikke at se frisk ud kl 1 om natten, når jeg ikke er det.

Jeg skylder dig ikke at have perfekt hud, når jeg ikke har det.

Jeg skylder dig ikke at have nybarberede ben hver dag, hvis jeg ikke har lyst til det.

Jeg skylder dig ikke at ligne noget, jeg ikke er, hvis jeg ikke vil det.

Jeg skylder dig ikke at være fin og feminin, hvis jeg ikke føler mig sådan.

Jeg skylder dig ikke noget, uanset.

Så hvorfor bilder jeg mig ind, at jeg gør?

 

Jeg skylder ikke mig selv det, og jeg skylder ingen andre det. Jeg skylder ikke nogen noget, og da slet ikke at være smuk.

Jeg er smuk engang imellem.

Jeg føler mig smuk, når mine venner gør mig glad.

Jeg føler mig smuk, når jeg laver noget, jeg kan lide.

Jeg er smuk, når jeg føler mig smuk, og måske også, når jeg ikke føler det, men det ved jeg ikke noget om.

Smuk har ikke altid noget at gøre med, hvordan jeg ser ud. Nogle gange har smuk noget at gøre med de ting, jeg gør eller de ting, jeg siger. De ting, jeg udstråler eller de ting, jeg holder tilbage. De selv samme ting kan også være dem, der gør mig grim. Selvom min grimhed også kan være det, der gør mig smuk.

Smuk er mange ting, mange flere ting end bare enten eller.

Jeg er smuk, når jeg er smuk, og når jeg ikke er det, betyder det ikke, at jeg ikke godt kan være det nogle gange. Og når jeg er smuk betyder det ikke, at det er vigtigere, end at jeg er mig. For jeg skylder dig intet andet end mig selv. Nej, ikke engang det skylder jeg dig. For jeg står ikke i gæld til nogen anden end min samvittighed.