Lørdag d. 19. januar: Min tur til Morfars Moustache

Jeg elsker at gå i genbrugsen. Jeg køber sjældent noget, men når jeg gør, er det næsten altid genstande eller tøj, som jeg kommer til at holde mere af end det, jeg har købt fra ny. Jeg elsker æstetikken ved at købe noget brugt, og jeg elsker, at man ved at købe ting brugt ikke bidrager til det kæmpe forbrug, vi har i dag. Samtidig synes jeg, at ens personlige tøjstil, eller whatsoever bliver mere spændende, når det er ting, der er nøje udvalgt i en genbrug.

I dag fik jeg ideen, at jeg her på bloggen vil anmelde de genbrugsbutikker, jeg besøger. Fortælle om, hvad man kan finde, prisklasse, service osv. Og jeg starter med vintagebutikken ‘Morfars Moustache’, som jeg besøgte i dag.

 

Hvad er det?

Morfars Moustache har én fysisk butik, som ligger i Slagelse, hvor jeg kommer fra. Butikken kaldes Mofferiet og er en lille hyggelig gårdbutik. Da jeg besøgte den i dag, var det med mine forældre, som jeg takker for at have to (forholdsvis) tålmodige sjæle. Når jeg først bliver sluppet løs i en butik som denne, kan der gå time efter time, inden jeg er færdig.

 

Hvad har de at byde på?

Når man kommer ind i butikken, er der fyldt med noget, man først tror er nipsting. Men kig en gang til, og du vil se, at det er autentiske vintagegenstande fra 1950 til start 90’erne. ‘Moffe’, eller bestyreren kom og fortalte, at alt er ægte, og at de går meget op i kvalitet. Her kunne jeg finde gamle LP’er, tobaksæsker, bøger, smykker, et polaroidkamera, malerier, og jeg ved ikke hvad. Det var vildt interessant, og ikke nok med det; der var også gamle Anders And-blade, Skipper Skræk-magasiner, Superman-tegneserier og meget mere. Det opslugte mig helt vildt, for jeg er så vild med at kigge på ting, som indikerer noget om en tid, der engang har været. Tidstypisk for den tid, jeg ikke har levet i.

Dette var bare tingene. Tøjet gav mig også en positiv overraskelse. Alt stammer fra samme tidsperiode som tingene, altså helt tilbage fra 1940-1950 og helt frem til de gode 90’ere, og der var også meget forskelligt. Alt var originalt, og det var så spændende at kigge på. Ikke alt var lige pænt, men det var en mega fed oplevelse at kigge på de mange forskellige stilarter, butikken havde. Jeg opholdt mig dog mest ved stativerne med sweatshirts og bluejeans, frem for 50’er kjoler og det, jeg vil klassificere som gammel-dame-strik. Hos mændene kunne man for eksempel finde fede t-shirts, strik, bluejeans, skjorter, slips, sko mm.

 

Køb og prisklasse

I dag kom jeg af med 172 kr. Jeg købte et par Levi’s 511 jeans, som stod til 150 kr. De var lidt store i størrelsen, men ikke desto mindre sad de rigtig godt og var i god stand. Gode, brugte Levi’s jeans findes ikke meget billigere end det, medmindre du er heldig i en Røde Kors eller lignende. Her var der et større udvalg af både Levi’s, Lee’s og Wrangler (dog ikke i så varierende størrelser).

Jeg købte også en taske med et fint blomstermønster, som har et broderi-lignende materiale. Jeg ved ikke, hvad det hedder, men jeg har prøvet at fange et ordentligt billede af det. Måske ved du, hvad det hedder?! Der fandtes også flere forskellige slags lædertasker og fine punge eller visitkortholdere i skind.

Tasken stod til 65 kr., og jeg var så heldig at få 20% rabat, fordi jeg er ‘studerende’, da jeg går på efterskole. Dog er jeg ikke sikker på, om jeg fik rabat, fordi jeg var derinde så længe og kiggede så entusiastisk rundt på alle hans ting, eller om alle ‘studerende’ får rabat af Moffe. Af deres hjemmeside fremgår det, at studerende med et studiekort får 20% rabat. Men det kan du læse på deres hjemmeside, hvis du vil vide mere om de tekniske ting: www.morfarsmoustache.dk.

Prisen er overkommelig, og nogle ting er dyrere end andre alt efter tidsperiode, stand og efterspørgsel. Dog var udvalget i butikken en del mindre, end jeg formoder, det er på hjemmesiden. Så hvis du ikke har mulighed for at besøge den fysiske butik, kan du jo give hjemmesiden et kig.

 

Anbefalelsesværdig?

Jeg vil helt klart anbefale denne butik. Den passede lige ind i min æstetik, og jeg kommer helt sikkert til at aflægge besøg igen i den nærmeste fremtid. Det synes jeg også, du skulle. Om end ikke for at købe noget, så i hvert fald for at få en god oplevelse.

Men HUSK, at hvis du medbringer nogen, skal de være rustet med tålmodighed eller nysgerrighed, for når du først er fanget ind i Morfars Moustache, er det ikke sikkert, du kommer ud igen…

This slideshow requires JavaScript.