Efterskoleklichéerne one by one #2: “Klipklapper og joggingtøj”

Psst, hvis du ikke har læst nummer 1 i denne serie, kan du klikke her.

Så er vi så småt nået til kliché nummer 2, som mine gode veninder Caroline og Eva er kommet på: tøjet. Mange har en idé om, at på efterskolen gider man ikke rigtig gøre noget ud af sig selv, og derfor går man i joggingtøj alle dage.

Jeg synes, det varierer meget, og det er måske også forskelligt ift. om man er dreng eller pige. Jeg oplever, at vi som piger både kan finde på at dresse lidt mere op, altså gå i noget mere præsentabelt tøj, men det er mindst lige så fedt at gå i noget virkelig afslappet. Det er bare nemmere og mere acceptabelt, når man bor på skolen, og det er ikke vildt vigtigt for alle, om man har noget trendy eller anderledes tøj på hver dag. Men selvfølgelig er det virkelig forskelligt for hver enkelt person, så det er ikke sådan, at man kan sige ‘sådan her er det’.

Men jeg vil til gengæld sige, at der godt kan være hold i klichéen, og det er jeg egentlig glad for. Det viser også, at man er blandt nogle mennesker, som man er tryg ved at være sammen med. Der er ikke nødvendigvis et behov for at fremstå på en bestemt måde igennem tøj, og det kan jeg vildt godt lide.

 

Skærmbillede 2018-12-20 kl. 18.57.26

Caro og mig, fra en telttur i starten af skoleåret. Godt udstyret med joggingtøj og hyggesokker.

 

Klipklapper, eller pusser, som nogen kalder dem, er også uundgåelige. Alle har dem, og alle bruger dem. Det er vel bare en efterskole-ting. De bliver både brugt til undervisning og i ture til Fakta. Men hvordan ville det ikke se ud uden for et efterskole-miljø?

Jeg elsker, at man er så stor en del af et univers, at der bliver dannet nogle andre normer, end hvad der ellers er. Normen er, at vi vælger efter, hvordan vi har det bedst. Og det kommer også til udtryk gennem tøjvalget;)