Hvad kan jeg i det hele taget bruges til?

psst, hvis du har lyst til at læse lidt om mig, inden dette indlæg, kan du gøre det her.

Hej og velkommen til mit første indlæg. Enjoy.

For omtrent et år siden opdagede jeg en fotograf, Petra Collins. Med sine 25 år snakker hendes værker til ungdommen, og hun er ikke blot en observatør, også en provokatør. For der er mange emner at tage op, når det drejer sig om ungdommen. Udover at bryde tabubelagte aspekter af det at være et levende, tænkende individ, udfordrer hun modtageren til selv at tage stilling. Og på netop dét punkt gav hun mig et skub i denne retning. Mod en blog.

Jeg havde i et stykke tid overvejet at starte en blog, for jeg har altid elsket at skrive, og ikke kun det at nedfælde ord på papir eller computer – også at se, hvordan de ord påvirker andre og fremprovokerer debat og eftertænksomhed. Jeg tror, det er dét, der drager mig. At ord kan have så stor virkning, synes jeg er så fedt, og derfor elsker jeg at lege med dem. Alle mine tanker og ideer fylder nu så meget inde i mig, at jeg har lyst til at dele dem med andre og se hvad det, jeg går og laver, kan betyde for andre end blot mig selv.

Som jeg skriver dette har jeg efterårsferie, og jeg har forleden dag været på museum med min familie. Vi var på Arken for at se Van Gogh, hvilket i øvrigt var rigtig godt, men som mærkeligt nok ikke var det, der gjorde størst indtryk på mig. I museumsbutikken solgte de nemlig værket ‘Babe’ redigeret af Petra Collins, som er en bog med samlede værker fra siden ‘The Ardorous’ startet af Petra Collins. Denne side er et movement, som skal fremme unge, kvindelige kunstnere – primært inden for fotografi, og som med sin kontroversielle og grænseoverskridende tilgang til det at være ung, skal provokere og hjælpe vi unge med at lære os selv og hinanden bedre at kende. Denne bog kom selvfølgelig med mig hjem!

Grunden til, at jeg endnu ikke indtil nu har startet denne blog, er, at jeg nok er bange for, om mine tanker er så meget mig, at de ikke kan forstås af andre. Men da jeg kiggede i den her bog, gav det mig en vished om, at selvfølgelig vil det, jeg laver, ikke forstås af alle. Ikke alle vil kunne lide det, ikke alle vil finde en mening i det. Men nogen vil, og det er dér, meningen ligger for mig. Hvis bare én kan finde betydning i det, jeg laver – og ikke nødvendigvis den samme betydning, som jeg finder i mit lille tankeunivers – vil dette projekt være lykkedes.

Jeg håber, du har lyst til at følge med og deltage i denne blog. Jeg synes tit, verden virker for stor til, at man kan overskue den, og alligevel føles det ikke altid, som om der er plads til alle. Men hvis vi zoomer ind til et mindre perspektiv, kan jeg måske bruges til et eller andet i kraft af dig, der sidder og læser med. Og måske er det netop det, der er brug for. Et lille univers, hvor man kun skal forholde sig til en meget, meget lille brøkdel af denne store, vide verden.

På denne blog kommer du til at opleve: fotoserier, tekster, debatindlæg, opdateringer, mine betænkeligheder – alt, der nu falder mig ind.

Jeg håber, vi ses!

Kristine